hammashoidon Palvelut

Hammastarkastus

Hammaslääkärin tekemä hammastarkastus on suun terveyden ylläpitämisen kulmakivi. Tarkastuksessa voidaan havaita suun ongelmat ja piilevät sairaudet riittävän varhaisessa vaiheessa. Säännöllisesti suoritettu hammastarkastus auttaa huomaamaan suun ja hampaiden muutokset nopeammin, ja myös välttämään turhia toimenpiteitä. Suun alueen sairauksien hoitaminen varhaisen havaitsemisen avulla on helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa.

Hammastarkastuksessa hammaslääkäri tutkii hampaiden, suun limakalvojen ja ikenien kunnon. Tarvittaessa otetaan hampaiden röntgenkuvat. Hammaslääkäri arvioi myös käytössä olevien lääkkeiden vaikutukset suun terveyteen ja tekee yksilöllisen hoitosuunnitelman. Hammastarkastuksen yhteydessä saat pyydettäessä kustannusarvion, jolloin hoidon kustannukset eivät tule yllätyksenä.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Tarkastus: alk. 45,50€

Hammassärky

Hammassäryn aiheuttaja on yleensä pitkälle edenneen hampaan reikiintymisen aiheuttama tulehdus, iensairaus tai purentarasitus. Hammaslääkärille on syytä varata aika, jos tunnet hampaassa jomotusta, tykytystä tai pitkäkestoista vihlontaa, suun alueella on turvotusta tai hampaassa on kosketusarkuutta. Pieni jomotus voi hoitamattomana muuttua kovaksi säryksi, joten hammassäryn kanssa ei kannata jäädä odottelemaan.

Vihlova hammas on usein vielä elävä ja pelastettavissa. Kylmänarkuus hampaassa voi johtua hampaan sensitiivisyydestä, joka helpottuu tehokkaalla fluorikäsittelyllä. Kuumanarka hammas on pääsääntöisesti juurihoidettava. Paha haju tai maku suussa on usein merkki tulehduksesta joko ikenessä tai hampaassa. Tulehtunut ien on usein punoittava, arka ja hampaan puhdistaminen aiheuttaa ienverenvuotoa.

Hammassäryn ensiapuna voit ottaa kipulääkettä ja helpottaa oloa pitämällä kuumaa tai kylmää haudetta poskea vasten. Varaa aika hammaslääkärille, sillä hampaan hoitamaton tulehdus voi päästä leviämään muuallekin elimistöön.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Tarkastus: alk. 45,50€
Hampaanpaikkaus: 45-140€
Juurihoito: alk. 280€

Hampaan paikkaus

Hampaan paikkaamiseen käytetään yhdistelmämuovia tai keramiaa. Jos ien on hyvässä kunnossa ja hammas ei vaadi juurihoitoa, hampaan paikkaus voidaan tehdä yhdellä käyntikerralla paikkausmateriaalista riippumatta.

Paikkausmateriaalia valittaessa otetaan huomioon paikan väri, kestävyys, mahdollinen purentarasitus ja hinta. Muovilla saadaan tehtyä kaunis, hampaan väriin sulautuva paikka. Isojen reikien tai poskihampaiden paikkauksessa suositaan keramiaa, sillä muovi ei välttämättä ole riittävän kestävä materiaali purentarasituksen vuoksi. Pienet paikat poskihammasalueella voidaan tehdä muovista, mutta laajempialaisia paikkoja suunniteltaessa kannattaa arvioida purentarasituksen vaikutus paikkamateriaalin valinnassa.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Hampaanpaikkaus: 45-140€
Tarkastus: alk. 45,50€

Lohkeama

Hampaan lohkeaminen voi johtua hampaan karioitumisesta, tapaturmasta, vanhan hammaspaikan heikentymisestä tai vanhan amalgaamipaikan aiheuttamasta hampaan lohkeamisesta. Lohjennut hammas saattaa tuntua ikävältä kielellä tai vaikeuttaa syömistä. Lisäksi lohjenneen hampaan reikiintymis- ja tulehtumisriksi on kohonnut, ja sen vuoksi hampaan korjaamista ei kannata viivyttää. Jos lohjenneessa hampaassa ei ole kipua, yleensä ei tarvita akuuttia päivystysaikaa hampaan paikkaamiseen.

Lohkeaman paikkaus onnistuu yleensä yhdellä käyntikerralla. Paikkauksessa voidaan käyttää eri materiaaleja aina yhdistelmämuovista luonnollisen näköiseen ja kestävään keramiaan. Cerec-tekniikalla tehdyt keraamiset täytteet voidaan valmistaa myös yhdellä käyntikerralla.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Hampaan lohkeama: 45€-583€
Tarkastus: alk. 45,50€

Ientulehdus ja parodontiitti

Ientulehduksen aiheuttajana on hampaiden bakteeripeite ja hammaskivi. Hoitamaton ientulehdus voi aiheuttaa parodontiitin eli hampaan tulehduksellisen kiinnityskudossairauden. Ientulehdus ja parodontiitti etenevät usein lähes oireettomana. Ensimmäinen huomattava ientulehduksen oire on hampaiden puhdistuksen aikana ilmenevä ienverenvuoto. Hoitamattomassa ientulehduksessa ja parodontiitissa ienverenvuoto lisääntyy, ien punoittaa, turpoaa ja voi aiheuttaa hammassärkyä. Parodontiitti heikentää hampaan kiinnitystä leukaluuhun aiheuttaen hampaan heilumista ja jopa irtoamisen.

Ientulehduksen ja parodontiitin hoitaminen aloitetaan poistamalla hampaan pinnoilla oleva bakteeripeite ja hammaskivi. Kun hampaiden pinnat on puhdistettu, kotihoidolla on merkittävä rooli ientulehduksen paranemisessa ja ehkäisemisessä. Lisäksi voidaan käyttää antimikrobista suuvettä tukemassa ikenen paranemista. Parodontiitti voi vaatia erikoishammaslääkärin hoitoa.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Hammaskivenpoisto: 83€
Tarkastus: alk. 45,50€

Juurihoito

Jos hampaan ydin on vaurioitunut esimerkiksi pitkälle edenneen reikiintymisen, lohkeaman tai tapaturman vuoksi, hammas voidaan juurihoitaa. Juurihoidossa hampaan ydin tyhjennetään mikrobeista ja tuhoutuneista kudoksista, puhdistetaan desinfioivalla ja hoitavalla lääkeaineella sekä täytetään täytemateriaalilla. Lopuksi hammas paikataan joko muovipaikalla, keraamisella täytteellä tai kruunulla.

Juurihoito vaatii useamman hoitokerran, yleensä 2-4 kertaa. Juurihoito aloitetaan puudutuksessa, mutta myöhemmin hampaassa ei enää ole tuntoa ja sitä voidaan hoitaa ilman puudutusta. Juurihoidon onnistumista kontrolloidaan röntgenkuvalla.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Juurihoito: alk. 280€
Tarkastus: alk. 45,50€

Hampaan poisto

Hampaan poistaminen on aina viimeinen keino hammassairauden hoitamiseksi. Hampaan poiston syynä voi olla parodontiitin eli tulehduksellisen kiinnityskudossairauden aiheuttama kudostuho, pitkälle edennyt reikiintyminen, akuutti märkäpaise hampaan juuren päässä, hampaaseen kohdistunut tapaturma tai lohkeaman aiheuttamat vauriot. Tällöin hampaan poistoa ei kannata viivyttää. Muita syitä hampaan poistamisella on mm. viisaudenhampaat, jotka eivät mahdu hammaskaarelle ja jotka puhkeamattomina tai vain osittain puhjenneena aiheuttavat tulehdusta ja kipua. Myös oikomis- tai proteettinenhoito voi edellyttää hampaiden poistoa.

Hammas poistetaan aina kivuttomasti puudutuksessa. Hammas voidaan poistaa kokonaisena, mutta jos hampaan juuret ovat haastavassa asennossa tai hampaan asento ei ole otollinen poistolle, hammas voidaan pilkkoa osiin, jolloin poisto on helpompaa. Poiston jälkeen poistokuoppaa suojaamaan ja paranemista nopeuttamaan voidaan laittaa yhdestä kahteen ommelta. Hampaan poiston jälkeen hammaslääkäri voi määrätä särkylääkettä poistokipuun.

Poistetun hampaan tilalle voidaan rakentaa hammassilta tai hammas voidaan korvata keinojuurella eli implantilla. Hampaan korvaaminen on tärkeää erityisesti, jos se on poistettu näkyvältä paikalta, tai jos hammas on tärkeä purennassa. Keinojuurihoidossa luuhun istutetaan keinojuuri eli hammasimplantti, jonka varaan hammas voidaan rakentaa. Poistettuja hampaita korvataan myös siltarakenteilla, jotka kiinnitetään implantin tai viereisten hampaiden avulla.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Hampaanpoisto: 61-217€
Tarkastus: alk. 45,50€

Hammaskivenpoisto ja värjäytymien poisto

Hammaskivi on hampaan pinnalle kovettunutta bakteerikerrosta. Hammaskivi ja bakteeriplakki aiheuttavat ientulehdusta, jolloin ien on ärtynyt, punoittava, vuotaa verta puhdistettaessa ja voi aiheuttaa pahaa hajua ja makua. Lisäksi hammaskivi vaikeuttaa hampaiden puhdistusta. Pitkittyneenä ientulehdus altistaa parodontiitille eli tulehdukselliselle kiinnityskudossairaudelle.

Suuhygienisti poistaa hammaskiven ultraäänilaitteella tai manuaalisesti käsi-instrumenteilla. Hammaskiven poisto viimeistellään värjäytymien poistolla joko jauhepuhdistuksella tai pastapuhdistuksella.

Hammaskivenpoistoon kuuluu suuhygienistin antama yksilöllinen kotihoidon ohjaus, hammaskivenpoisto, värjäytymien poisto ja tarvittaessa fluorauskäsittely.

Jos hammaskiveä on paljon tai edellisestä puhdistuksesta on kulunut pitkä aika, hammaskivenpoistoon tarvitaan useampi käyntikerta, jotta hammaskivi saadaan mahdollisimman hyvin poistettua. Jos ientulehdus on voimakas, parantumisen tukena voidaan käyttää antimikrobista suunhoitoainetta kuuriluonteisesti.

Suuhygienistin suorittamaan hammaskivenpoistoon saat Kelan sairasvakuutuskorvauksen hammaslääkärin lähetteellä.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Hammaskivenpoisto: 83€
Värjäymien poisto: 50-83€
Tarkastus: alk. 45,50€

Keraaminen paikka tai kruunu Cerec-tekniikalla

Keraaminen paikka tai kruunu on hampaan värinen, luonnollisen näköinen ja huomattavasti muovipaikkaa kestävämpi. Se myös tuntuu suussa omalta hampaalta ja vastaa luonnollista hammasta kovuudeltaan. Hammasmateriaalina keraami ei kellastu eikä kerää bakteereita. Pitkällä tähtäimellä keraaminen paikka tai kruunu on myös muovipaikkaa tai -kruunua kestävämpi ja hinnaltaan kilpailukykyinen ratkaisu.

Hammaslääkäri voi valmistaa keraamisen täytteen tai kruunun yhdellä käyntikerralla 3D-kuvantamista hyödyntävällä Cerec-tekniikalla. Ensin hammaslääkäri valmistelee hampaan eli poraa pois vanhat täytteet tai reikiintyneen kudoksen. Kun hammas on valmisteltu, hammas kuvataan suukameralla ja Cerec-laite suunnittelee sekä valmistelee hampaaseen täydellisesti istuvan keraamisen täytteen. Lopuksi valmis täyte kiinnitetään hampaaseen ja lopuksi keraamia kiillotetaan.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Keraaminen täyte Cerec-tekniikalla:
393-583€
Tarkastus: alk. 45,50€

Hammaslääkäripelko

Pelkopotilaiden tarpeet pyritään huomioimaan jokaiselle yksilöllisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Hammashoitopelkoa on mahdollista lievittää pehmeillä menetelmillä eli keskustelemalla ja tekemällä hoitotilanne mahdollisimman lempeäksi ja miellyttäväksi. Jos pehmeät keinot eivät riitä, voidaan käyttää esilääkitystä.

Pehmeät pelonhallintakeinot ovat hammaslääkäreillä hyvin yleisesti ja rutiininomaisesti käytössä. Ensimäisen käynnin merkitys pelkopotilaan hammashoidossa on tärkeä, koska alkukokemukset luovat perustan keskinäisen luottamuksen rakentamiselle. Mitä enemmän hammaslääkäri tietää potilaan pelosta, sitä paremmin pelko voidaan ottaa huomioon.

Tarvittaessa hammaslääkäri voi antaa pelkäävällä potilaalle esilääkityksen. Silloin pelkopotilas tulee tuntia ennen sovittua hammashoitoaikaa ottamaan esilääkkeen hammaslääkärin vastaanotolle. Hammashoidon jälkeen esilääkitty potilas saa lähteä hammaslääkärin vastaanotolta vain täysi-ikäisen saattajan kanssa.

Jos hammashoitopelko on niin voimakas ettei hammashoito onnistu esilääkkeen avulla, hammaslääkäri voi ohjata potilaan nukutuksessa tehtävään hammashoitoon.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Hampaiden valkaisu

Turvallinen ja hampaille hellävarainen hampaiden valkaisu voidaan tehdä kotivalkaisuna tai kevyellä vastaanottovalkaisulla. Kotivalkaisupakettiin sisältyvät yksilöllliset, hammaslaboratoriossa valmistetut valkaisulusikat ja valkaisuaineet. Kotivalkaisu on tehokas ja sillä saadaan pitkäaikainen valkaisutulos. Kotivalkaisut tehdään 7-10vrk valkaisujaksoina, jonka aikana valkaisulusikoita pidetään min.2h/vrk. Valkaisujaksoja voi toistaa tarpeen mukaan.

Vastaanottovalkaisu on kevyt hymyä raikastava valkaisuhoito, joka tehdään suuhygienistin vastaanotolla. Vastaanottovalkaisun tehostamiseksi suositellaan käytettävän valkaisustripsejä. Yhdistämällä vastaanottovalkaisuun kotivalkaisupaketti, saadaan paras valkaisutulos.

Tutustu hinnastoomme:
Hinnasto>>>

Hampaiden valkaisu: 180-440€